Описание

Децата днес живеят в дигитален свят. Те непрекъснато боравят със съвременните технологии, говорят за тях, забавляват се с тях, споделят чрез тях, превърнали са ги в задължителна част от ежедневието си. И колкото повече време прекарват пред малкия екран, играейки и сърфирайки в социалните мрежи, толкова повече родителите им недоволстват от този факт. Но всяка монета има две страни. Ние искаме да ви покажем другата – положителната.

„TechARTnology“ дава един нов и различен поглед към дигитализацията. Чрез изкуството, изключително полезно за развитието на всяко дете, и чрез модерното му поднасяне чрез курсове за дигитално изкуство, деца и родители ще открият и полезната страна на технологиите.

TechARTnology – съвместен проект на LuxoftFusion Academy и Fusion Foundation дава възможност на деца с потенциали и мотивация да се потопят в света на дигиталното изкуство. За пета поредна година Luxoft осигурява стипендии за 8-месечно обучение в специално разработени курсове по „Дигитални изкуства„, „Класическа и дигитална илюстрация“ и „Дизайн и проектиране“ за деца на възраст 8-14 г. Курсовете съчетават в себе си по най-добрия начин класическото и дигиталното рисуване и дава основи за анимация и програмиране.

Целта на курсовете е да развият у тях на първо място креативността и пространственото мислене, както и да им даде знания и умения, които ще са им изключително полезни и базисни за последващо развитие в определена област. Курсовете ги подготвят за съвременни професии като: Графичен дизайн, Илюстрация и анимация, Индустриален дизайн, Интериорен дизайн, Ландшафт архитектура, Текстилен дизайн и др.

По време на обучението си децата ще навлязат в дълбочина във всяка тема на курса и ще преминат през всички етапи за цялостно изграждане и представяне на проектите си – от идеята до реализацията. Ще се научат и да презентират идеите и произведенията си, да разказват за процеса на тяхното развитие и преобразуване до техния краен вариант. Ще обогатят културата си в областта на изобразителното изкуство и дизайна, ще развият логическото си мислене и способността да търсят, синтезират и анализират информация, свързана със зададените им проекти.